Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stovkou přes obec

RYCHNOVSKO - Za překročení rychlosti padly kauce. 

V policejní síti hlídek rychnovského Dopravního inspektorátu opakovaně uvízli dva polští řidiči, kteří si silnici ve vesnici spletli se závodní dráhou.

Dopravní kontrolaPrvnímu z řidičů za volantem osobního auta zn. BMW naměřila dopravní hlídka poblíž areálu mateřské školy ve Skuhrově nad Bělou v úterý 5.6. ve 13:20 rychlost 95 km/hod. Po sdělení třiadvacetiletému mladíkovi, jak rychlou jízdu policejní radar zaznamenal, postoupil řidič ještě oreintační zkoušky na návykové látky, které byly negativní. Vzhledem k tomu, že vzniklo důvodné podezření, že se řidič bude vyhýbat řízení o přestupku, policisté mu uložili kauci 7.000 korun. Mladík neměl hotovost u sebe, proto mu hlídka na bmw přimontovala "botičku", kterou sundala až po zaplacení udělené částky.
Stejný osud na stejném místě téměř ve stejném čase potkal polského řidiče osobního auta zn. Opel Corsa i včera. Radar u jeho jízdy obcí zaznamenal rychlost 98 km/h. Ve stejném postupu byla čtyřiadvacetiletému mladíkovi uložena stejná kauce 7.000 korun, kterou na místě uhradil.
Policisté se ve výkonu služby opakovaně zaměřují na dodržování povolené rychlosti v obci. Řidiči, kteří ve stejných známých časech spěchají na směnu nebo ze směny domů, dopravní předpisy často nerespektují. O tom se přesvědčují i obyvatelé tranzitních vesnic a měst, kteří nás na porušování upozorňují. Hlídky dopravní i pořádkové policie o těchto problémech vědí a v rámci výkonu služby budou v postizích u neukázněných řidičů pokračovat.

por. Mgr. Alena Kacálková
8. června 2018

vytisknout  e-mailem