Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Stavba plná nelegálních cizinců

Při kontrole stavby na pražském Smíchově zajistila cizinecká policie patnáct cizinců, kteří na území ČR pobývali neoprávněně. 

Ve čtvrtek dopoledne provedla pražská cizinecká policie rozsáhlou kontrolu stavby v Praze 5, při které se zaměřila na nelegální pobyt cizinců na území ČR a na dodržování ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR a mimořádných opatření vyhlášených Vládou České republiky v souvislosti s pandemickou situací COVID–19.  Celé akce se zúčastnilo přes čtyřicet policistů, kterým sekundovali inspektoři ze Státní hygienické stanice a Oblastního inspektorátu práce.

V rámci akce s názvem ,, GRAFIK II “ zkontrolovali pětasedmdesát osob, z čehož více než čtyřicet dělníků pocházelo z takzvaných třetích zemí. Patnáct osob bylo zajištěno za účelem zahájení řízení o správním vyhoštění pro neoprávněné zaměstnání cizince a dále z důvodu ukončení přechodného pobytu cizinců na území ČR. Dále byl v devíti případech uložen příkaz na místě (pokuta) za porušení zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, jelikož neměli při práci zakryté své dýchací cesty ochrannými prostředky.

V průběhu této akce policisté zjistili prozatím za tento rok největší počet nelegálních pracovníků na jednom staveništi a také proto budou v podobných akcích i nadále pokračovat.

nprap. Richard Hrdina    9. 4. 2021

vytisknout  e-mailem