Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko ÚOKFK SKPV k reportáži ČT

Stanovisko ÚOKFK SKPV k reportáži České televize ze dne 16. prosince 2008 s názvem „Vyšetřování Petra Wolfa bude brzy skončeno“.  

 Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování vede již několik měsíců v souvislosti s podezřením na zneužívání dotací společností UT 2002 prověřování podle § 158 odst. 3 trestního řádu. V této souvislosti shromažďuje veškeré podklady, které je možné získat, aby mohlo být v co nejkratší době rozhodnuto o dalším postupu. O provedených úkonech trestního řízení je rovněž informován dozorující státní zástupce.

 V reportáži České televize ze dne 16. prosince 2008 s názvem „Vyšetřování Petra Wolfa bude brzy skončeno“, která byla odvysílána v hlavní zpravodajské relaci, se však objevily nepravdivé informace, proti kterým se náš útvar musí jednoznačně ohradit. Není pravdou, že by útvar ukončil prověřování, které nadále probíhá a státní zástupce je o tomto stavu informován. Je proto nepochopitelné z jakého důvodu se státní zastupitelství, ústy svého mluvčího, vyjadřuje v rozporu s reálným stavem věci a bez jakéhokoliv předchozího projednání s policejním orgánem.

 Ředitel Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování v této souvislosti zjistil únik informací, které byly v předmětné reportáži použity, a které byly poskytnuty pouze dozorujícímu státnímu zástupci a pocházely z interní komunikace mezi vyšetřovatelem a okresním státním zastupitelstvím v Ostravě. Tento únik bude prověřen jak v rámci útvaru, tak po linii státního zastupitelství. Vedení útvaru rovněž oslovilo Nejvyšší státní zastupitelství a požádalo jeho představitele, aby ve věci neprodleně sjednali nápravu.

 kpt. Mgr. Roman Skřepek
      vrchní komisař

vytisknout  e-mailem