Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko PP

Stanovisko Policejního prezidia k dotazům směřovaných novináři k nákupu nových motocyklů a video manuálu.  

Při nákupu většiny nových zařízení, jejichž způsob údržby či obsluhy neodpovídá dosud využívaným prostředkům, se standardně zpracovává manuál, který posléze slouží ke školení policistů při využívání nového zařízení. Vzhledem k tomu, že motocykly budou využívány policisty z celé České republiky, kteří musí být dle vnitřních směrnic vždy proškoleni při využívání nových prostředků, v tomto případě je pro Policii ČR nejefektivnější a nejekonomičtější školit policisty prostřednictvím video manuálu. Zdůrazňujeme, že tento manuál nemá spojitost se samotným řízením motocyklu, nýbrž s ovládáním specifických komponentů.

Jiný způsob školení všech policistů ze všech čtrnácti krajů zvlášť je zbytečně nákladný a z našeho hlediska naprosto neefektivní.

Tímto se ohrazujeme proti naprosto tendenčním článkům vedeným proti Policii ČR, který publikoval server Idnes.cz a zpochybňuje schopnosti a dovednosti policistů řídit zmiňované motocykly. Stejný postoj zaujímá i samotný dodavatel, který se distancuje od matoucích informací poškozujících Policii ČR.

 

kpt. Bc. Eva Kropáčová

13. 2. 2017

 

 

vytisknout  e-mailem