Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko Policie ČR se nemění

O našem postupu jsme v minulých dnech informovali ministra vnitra. 

V minulých dnech jsme o postupu Policie ČR ve věci informování veřejnosti v případu výskytu fenoménu nazývaném „Modrá velryba“ informovali pana ministra vnitra. Pan ministr byl ze strany policejního prezidenta v obecné rovině informován o skutečnostech, které nás vedly ke zveřejnění varovné tiskové zprávy, pomocí které jsme apelovali především na rodiče teenagerů a pedagogy, aby si ve zvýšené míře všímali projevů dětí, které mohou mít souvislost s rizikovým chováním v prostředí sítě internet.

Policie ČR tento postup zvolila na základě několika prokazatelně zadokumentovaných případů sebepoškození či vydírání dětí v prostředí internetu a také jako reakci na informace získané od zahraničních partnerů, kteří v nejednom případě přistoupili taktéž k vydání varujících tiskových zpráv. Po zveřejnění první tiskové zprávy se s podezřením na toto rizikové jednání ve vztahu k dětem obrátilo na Policii ČR několik dalších lidí.

Na stanovisku Policie ČR se tak nic nemění. Naše poznatky vychází z reálných případů a účel tiskové zprávy, kterým bylo varovat veřejnost, tak byl splněn.

9. května 2017
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem