Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 19. 1. 2009

“Pokus znásilnění”, “Zlomil jí nos”, Jen se tak trochu zhoupnout, Přišli o svíčkovou 

Policisté pohotovostního a eskortního oddělení Ostrava zachránili 34letou ženu z Frýdku-Místku (nyní tzv. “bez domova”) před znásilněním.

Úpěnlivé volání ženy o pomoc přimělo dne 18.1.2009, kolem 01.00 hodin, 20letého cestujícího k telefonickému přivolání policistů. Muž čekal na vlak v prostoru nástupiště nádraží v Ostravě-Vítkovicích. Hlídka se naštěstí pohybovala poblíž nádraží, na informaci v radiostanici zareagovala okamžitě a na místě činu byla prakticky chvíli po zavolání. Z prostoru podchodu policisté uslyšeli ženský pláč. Pod schodištěm uviděli plačící nahou ženu se zakrváceným a oteklým obličejem. Žena začala ihned prosit policisty o pomoc a sdělila, že jí fyzicky napadl druh.
V chodbě podchodu pak policisté nalezli též polonahého 46letého muže z Kopřivnice (nyní též tzv. “bez domova”).  Muž byl ovlivněn alkoholem, orientační dechová zkouška vykázala hodnotu 1,55 promile alkoholu. Pár přišel na nádraží přenocovat, kdy měl ulehnout právě pod schodištěm podchodu. Muž měl posléze nařídit ženě, aby se svlékla, ta to však odmítla. Muž měl ženě dokonce roztrhnout zip kalhot a ošacení jí svléknout. Žena se měla postavit, aby se mohla lépe bránit, muž ji měl však udeřit do obličeje a shodit na dlažbu. Žena se snažila utéci, na schodišti podchodu ji však muž měl dostihnout a znovu shodit pod schody. Následovat mělo kopání do hlavy poškozené, která si kryla hlavu rukama. Muž měl ženě roztrhat i spodní prádlo a vysvléci další ošacení. Částečně si podezřelý stihl vysvéci též své ošacení. Strach odvrátil nakonec podezřelého od vykonáním soulože, neboť uslyšel kroky příchozích policistů, které následně též uviděl.
Policisté se snažili rozrušenou, třesoucí se, zraněnou ženu přimět, aby se znovu oblékla, vzhledem ke klimatickým podmínkám a okamžitě přivolali rychlou lékařskou pomoc. Žena byla ošetřena v Městské nemocnici Ostrava, utrpěla hematomy v obličeji. Muž byl umístěn na protialkoholní záchytné stanici a později “putoval” do policejní cely. Zadržený si vyslechl obvinění pro trestný čin znásilnění, ve stadiu pokusu. Obviněný byl v minulosti již dvakrát odsouzen. Za trestný čin znásilnění mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

vytisknout  e-mailem