Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Srážky cyklistek

ZLÍNSKÝ KRAJ: Ženy utrpěly poranění, která si vyžádala lékařské ošetření. 

Během slunečných dnů je na komunikacích k vidění stále více cyklistů. To ovšem znamená i zvýšený počet dopravních nehod, jejímiž účastníky jsou právě cyklisté. Každodenně evidujeme pády z kola, sražené cyklisty jiným vozidlem, ale i vzájemné srážky mezi jezdci na kolech.
K takové nehodě například došlo v úterý krátce po třetí hodině odpoledne na cyklostezce v Napajedlech. Třiadvacetiletá žena pravděpodobně nejela při pravém okraji stezky a levým koncem řídítek narazila do stejné části protijedoucího kola. To řídila osmačtyřicetiletá žena, která spolu s mladší cyklistkou upadla na cyklostezku. Obě ženy utrpěly poranění, která si vyžádala převoz do zlínské krajské nemocnice.
Podobná nehoda se stala i o necelé dvě hodiny později, tentokráte ve Valašském Meziříčí. Dvaasedmdesátiletá žena se na jedné z tamních ulic pravděpodobně snažila vyhnout železnému poklopu. Při tomto manévru ovšem vjela do protisměru a srazila se s o deset let mladší cyklistkou. Po čelním střetu starší z žen upadla na vozovku a utrpěla zranění, se kterým byla převezena do valašskomeziříčské nemocnice.
Dechové zkoušky na alkohol byly u obou dopravních nehod negativní.

6. června 2018, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem