Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Srážka vlaků ve Vodňanech

Strakonice - Kriminalisté od dopoledních hodin vyšetřují příčinu a průběh železničního neštěstí, které si vyžádalo jeden lidský život. (Hlasová schránka 974 221 116) 

srážka vlaků Vodňany 2011
Dnes kolem půl deváté ráno policisté přijali na linku 158 oznámení o srážce dvou vlaků, nákladního s osobním, kdy osobní vlak vyjížděl ze stanice Vodňany. Ke střetu souprav došlo za železniční stanicí Vodňany směrem na Číčenice stále v katastru města Vodňany. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté z Obvodního oddělení Vodňany a výjezdové skupiny Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Strakonice, zajistili místo neštěstí. Na místě zjišťovali totožnost zraněných osob, prováděli ohledání místa srážky, včetně zajištění stop a fotodokumentace. Policisté následně podle jmenného seznamu ověřili přesný počet osob, které byly po neštěstí hospitalizovány v nemocnicích. Do českobudějovické nemocnice převezli záchranáři celkem 10 cestujících, z toho pět s těžkým zraněním.
srážka vlaků Vodňany 2011 II
Další osoba je hospitalizována ve strakonické nemocnici, jedna v nemocnici v Prachaticích a jedna cestující (68 let) z osobního vlaku, střet lokomotiv nepřežila. Oba strojvedoucí vyvázli bez vážných zranění. Svou práci na místě odvedli i psychologové HZS a Posttraumatického intervenčního týmu Policie ČR. Psychologové poskytli a budou poskytovat pomoc několika zraněným cestujícím a pozůstalým. Příčina srážky vlaků je předmětem vyšetřování, které bude probíhat ve spolupráci s Drážní inspekcí. Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.
srážka vlaků Vodňany 2011
Trať bude po dobu prováděných nezbytných úkonů na místě uzavřena.
 

por. Mgr. Jaromíra Nováková,  pisst@mvcr.cz

2. února 2011

vytisknout  e-mailem