Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srážka s vozem skončila smrtí chodce. . .

PVJ - Policisté prověřují okolnosti nehody. 

V sobotu, krátce před sedmou hodinou večerní, vyjížděli policisté na základě přijatého oznámení z linky 112 do Davle, kde došlo ke střetu osobního vozu s chodcem.

Podle prvotních šetření a svědeckých výpovědí měl 71letý muž, který šel právě po chodníku, "zavrávorat" a spadnout na projíždějící auto, které řídila 65letá žena. Na místě začali zraněnému muži okamžitě poskytovat pomoc kolemjdoucí, kteří se jej snažili resuscitovat, následně pak v resuscitaci pokračovali i profesionální zdravotníci. Bohužel se u muže nepodařilo obnovit životní funkce a přímo na místě zemřel.

Jak k tragické nehodě došlo, jaké byly její okolnosti a jaká byla míra zavinění jednotlivých účastníků nehody budou prošetřovat policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Praha venkov Jih., a to pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté také nařídili soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti seniora. U řidičky osobního vozu provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol dopravní policisté, kteří nehodu dokumentovali - její výsledek byl negativní.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
3. února 2024

vytisknout  e-mailem