Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Srazila chodce a z místa ujela

KARLOVARSKO – Skončila ve vazební věznici. 

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 42 leté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a z přečinu Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Obviněná žena měla nejprve nejméně ve třech případech přijít v Karlových Varech do prodejny s oblečením, kde si do zkušební kabinky odnesla různé zboží, které si uschovala do sebou přinesené tašky a poté z prodejny aniž by za zboží zaplatila, odešla. V jednom případě jí krádež překazila prodavačka, která si podezřelého chování všimla a vyzvala jí, aby jí ukázala obsah kabely a vyčkala příjezdu Policie ČR. Na to žena zareagovala útěkem a kabelu s odcizeným zbožím zanechala na místě.

Ve čtvrtém případě 21. března 2017 odcizila stejným způsobem oblečení v prodejně v Mariánských Lázních. Při odchodu z prodejny se však ozvala výstražná zvuková signalizace, a proto se zlodějka dala na útěk. V patách jí však byla zaměstnankyně prodejny, která jí viděla nasedat do odjíždějícího osobního vozidla. Značku i typ vozidla ihned zavolala na policejní linku. Uvedené vozidlo bylo následně zastaveno policejní hlídkou z Obvodního oddělení v Mariánských Lázních. V něm se nacházela obviněná žena i s odcizenými věcmi v hodnotě kolem 5 tisíc korun. Policisté ženu zadrželi a předvedli na policejní služebnu. Policistům se ke všem krádežím doznala. Celkem tak způsobila škodu kolem 21 tisíc korun. Kradla i přesto, že byla v posledních třech letech za stejný trestný čin již odsouzena a potrestána soudem.

Další případ, ze kterého byla obviněna, se stal 7. března 2017 kolem 20:00 hodiny večer v Karlových Varech ve Staré Roli. Zde řídila obviněná 42 letá žena osobní automobil po ulici Závodu míru ve směru na Nejdek, kdy se střetla s chodcem, který zde přecházel vozovku. Ten v důsledku nárazu upadl na čelní sklo vozidla a následně na vozovku, kde zůstal ležet se zlomenou nohou. Řidička z místa nehody ujela, aniž by splnila svojí zákonnou povinnost, jako řidička dopravního prostředku po dopravní nehodě, na níž měla účast poskytnout osobě, která při nehodě utrpěla újmu na zdraví potřebnou pomoc.

Kriminalisté podali na obviněnou ženu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na její vzetí do vazby. Soudce rozhodl a poslal ženu do vazební věznice. V případě prokázání viny jí tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
24. 3. 2017

Odkazy do noveho okna

Místo DN chodec

Místo DN chodec 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem