Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srazil ženu na kole a ujel. Již je obviněn.

NYMBURK - Do čtyř dnů se podařilo policistům odhalit totožnost řidiče, který srazil ženu jedoucí na jízdním kole a neposkytl jí ani první pomoc. 

Dne 18. listopadu 2022, krátce po půl desáté večer, vyjížděli policisté na základě oznámení Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje k dopravní nehodě, která se stala na silnici III. třídy mezi obcemi Nymburk a Hořátev.

Právě mezi těmito obcemi srazil řidič osobního vozu ženu, která jela na jízdním kole a aniž by jí poskytl jakoukoliv pomoc, či přivolal policisty, z místa odjel. Žena, která při střetu s vozidlem utrpěla těžké zranění, skončila v péči lékařů. 

Policisté v dané věci prováděli šetření a jejich prioritou bylo zjistit řidiče vozu, který měl tuto nehodu způsobit. Díky prověřování kamerových systémů a současně i na základě dalších šetření a výpovědi svědků, se jim čtyři dny po nehodě podařilo celou záležitost objasnit.

Ženu měl srazit a následně jí neposkytnout první pomoc 44letý cizinec, proti kterému již policisté zahájili trestní stíhání pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti podle § 147 odst. 1, 2 trestního zákoníku, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředků podle § 151 trestního zákoníku a v neposlední řadě i z ohrožení pod vlivem návykové látky podle § 274 odst. 1, 2 písm. a) trestního zákoníku, neboť jak se sám dnes již obviněný doznal, před nehodou vypil půllitrovou láhev vodky
a pivo.

V případě pravomocného odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na 5 let.

Mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
30. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

zajištěné vozidlo

zajištěné vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem