Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Srazil ženu a pokusil se ujet

NÁCHODSKO – Policisté mladíkovi naměřili více jak 2,5 promile alkoholu v dechu. 

V úterý 6.6.2023 v podvečer operační důstojník poslal policejní hlídku na oznámenou dopravní nehodu k obchodnímu domu v Náchodě. Policisté na místě zadrželi pomocí donucovacích prostředků mladíka, kterého před nimi zastavil kolega policista v době svého osobního volna.

Mladík měl v prostoru parkoviště vozidlem Ford Galaxy narazit do kovového sloupku, poškodit skleněnou výplň výlohy obchodního domu a následně srazit chodkyni (57). Ta byla s vážným zraněním letecky transportována do Fakultní nemocnice Hradce Králové. Při pokusu o ujetí měl ještě narazit do zaparkovaného bílého vozidla a zůstat stát na travnaté ploše.

Policisté s mladistvým provedli dechovou zkoušku, která prokázala více než 2,5 promile alkoholu. Test na přítomnost návykových látek byl negativní. Mladík není držitelem řidičského oprávnění a má vysloven platný zákaz řízení do října letošního roku.

V případě dospělé osoby hrozí za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí až pětiletý pobyt za mřížemi, mladistvému hrozí trest poloviční.

Veškeré okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

por. Mgr. Lucie Konečná
7.6.2023, 09:30hod

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem