Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Srazil cyklistu a z místa odjel

KRAJ VYSOČINA: Cyklista utrpěl při nehodě zranění 

V pondělí 27. března  ráno deset minut před šestou hodinou jsme na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/347 ve Světlé nad Sázavou.  V té době nezjištěný řidič osobního vozidla Škoda Octavia projížděl po silnici II/347 směrem od obce Závidkovice.

Řidič v daném místě nepřizpůsobil rychlost jízdy a zřejmě se plně nevěnoval řízení vozidla a na pravé krajnici přehlédl a srazil cyklistu, který tudy projížděl na jízdním kole. Pětadvacetiletý cyklista jel na jízdním kole ve stejném směru jízdy. Cyklista po střetu s osobním vozidlem upadl na silnici a zůstal ležet na místě dopravní nehody. Řidič vozidla Škoda Octavia na místě nezastavil a místo dopravní nehody opustil, aniž by poskytl cyklistovi, který při dopravní nehodě utrpěl újmu na zdraví, potřebnou pomoc. Na místě střetu zůstaly stopy z poškozeného osobního vozidla. Cyklistu z místa dopravní nehody převezla řidička kolemjedoucího vozidla na vrátnici do místních skláren, odkud byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Havlíčkův Brod.

Policisté vyjeli na místo nehody a začali okamžitě po řidiči osobního vozidla pátrat. Řidič osobního vozidla mezitím odjel i s poškozeným vozidlem do práce, ale na naléhání své blízké příbuzné se na místo nehody později vrátil.  Policisté provedli u cyklisty i u třiadvacetiletého řidiče osobního vozidla dechové zkoušky s negativními výsledky. Policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod místo nehody důkladně ohledali a případ předali oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod. Řidič je podezřelý z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

27. březen 2017

vytisknout  e-mailem