Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Srazil chodkyni a ujel

Pražští kriminalisté pátrají po řidiči, který se v Náchodské ulici v Praze 9 střetl s chodkyní a z místa nehody ujel. Zároveň pátrají i po očitých svědcích, kteří dopravní nehodu viděli, ať se ozvou na linku 158. 

V pondělí osm minut po sedmé hodině ranní došlo v křižovatce ulic Náchodská x Chodovická v Praze 9 na přechodu pro chodce k dopravní nehodě. Řidič vozidla tovární značky VW Golf šedé barvy jedoucí po ulici Náchodská ve směru do ulice Ve žlíbku se střetl na přechodě pro chodce se 70letou chodkyní a z místa nehody odjel, aniž by zraněné poskytl první pomoc.

Proto se vyšetřovatelé v tuto chvíli obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Prosí každého, kdo má k popsané události byť sebemenší informaci, nechť jí kriminalistům předá prostřednictvím linky tísňového volání 158. Zároveň žádají i řidiče, kteří projížděli daným místem v pondělí 4. září kolem 7:05 – 7:10 hodin a měli ve voze zapnutou palubní kameru, která by mohla zaznamenat místo dopravní nehody, nebo jeho okolí, nechť se ozvou na linku 158.

Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 6. 9. 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem