Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Srazil 9letého chlapce a ujel

LIBEREC - Hledáme svědky dopravní nehody, která se stala v pondělí 19. ledna 2015 odpoleden na ul. Svobody. Neznámý řidič srazil 9letého chlapce a z místa nehody ujel. 

V pondělí 19. ledna 2015 kolem třičtvrtě na čtyři odpoledne se stala v Liberci, na ul. Svobody  vážná dopravní nehoda, při které byl těžce zraněn 9letý chlapec. Neznámý řidič, který chlapce srazil, z místa nehody ujel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Nehoda se stala u zastávky autobusu MHD Stodolní, kde v danou dobu stál autobus linka č. 15, který jel ve směru od centra města do zastávky Harcov - kostel. V tu dobu projížděl v opačném směru, tedy do centra města neznámý řidič, kterému zpoza autobusu vběhl do jízdní dráhy 9letý chlapec. Ten přecházel vozovku mimo vyznačený přechod pro chodce těsně za autobusem ještě společně s hloučkem dalších lidí. Neznámý řidič nestačil již střetu nijak zabránit a chlapce srazil. Následně, aniž by mu poskytl první pomoc, místo nehody opustil. Chlapci poskytla první pomoc žena, která nehodu oznámila na policii. Následně byl chlapec převezen na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Při nehodě utrpěl těžké zranění. Požití alkoholu vyloučili policisté u chlapce provedenou orientační dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Vzhledem k tomu, že neznámý řidič z místa nehody ujel, nemohli policisté vyloučit, zda neřídil pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek

Dopravní policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a dále přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V tuto chvíli se obracejí na případné svědky události, aby se přihlásili na policii a pomohli tak policistům s jejím objasněním a dopadením nezodpovědného řidiče. Tomu hrozí až 5leté vězení. Dosavadním šetřením se policistům podařilo zjistit, že neznámý řidič jel v bílém osobním vozidle menšího typu. V případě, že někdo událost viděl a všiml si vozidla, které chlapce srazilo, je možné informace policistům předat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158  nebo přímo na  Dopravní inspektorát policie Liberec   tel.č.  974 466 251, 974 466 250.
 

22.1.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem