Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sražený chodec

VSETÍNSKO: Při včerejší dopravní nehodě byl těžce zraněn chodec. 

Dopravní policisté a kriminalisté nadále zjišťují informace ke střetu osobního vozidla a chodce u obce Liptál v neděli ráno. Chodec utrpěl těžké zranění.

V neděli tři minuty před tři čtvrtě na pět ráno došlo na silnici I/69 u obce Liptál ke střetu chodce a osobního vozidla Škoda Felicia. K nehodě došlo v prostoru mezi benzinovou čerpací stanicí a odbočkou do obce Liptál u místní základní školy. S vozidlem jel po uvedené komunikaci padesátiletý muž ze Vsetínska ve směru na Vsetín. Chodec, dvacetiletý muž z Karlovicka, se po komunikaci pohyboval v tmavém oblečení a bez užití retroreflexních prvků. Při střetu utrpěl chodec těžké zranění, se kterými byl převezen do nemocnice.

Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku ke zjištění alkoholu. Přístroj ukázal nulovou hodnotu. Do vyšetřování této nehody se vložili i vsetínští kriminalisté.

Kriminalisté a dopravní policisté nadále pracují na zjištění okolností této dopravní nehody. Žádají řidiče, kteří daným úsekem v době před střetem projížděli, aby podali případné svědectví. Informace lze podat na jakékoliv policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158.

Upozorňujeme občany na zákonnou povinnost užití retroreflexních materiálů, pokud se jako chodec pohybujete v době snížené viditelnosti na neosvětlené komunikaci mimo obec. Pro současné období, kdy se později rozednívá a dříve stmívá a jsou častější mlhy, je dodržení tohoto pravidla zvlášť nezbytné.


22. října 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Místo nehody

Místo nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem