Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sraz tuningových vozidel

Víkendové dění jsme zpětně vyhodnotili a přijali opatření do budoucna. 

Policie České republiky v rámci řady srazů tuningových vozidel, které se v průběhu roku konají napříč republikou, vždy přijímá odpovídající bezpečnostní opatření, a to s cílem zajistit veřejný pořádek, bezpečnost účastníků silničního provozu a zamezit případným protiprávním jednáním zejména na úseku bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.

Nejinak tomu bylo i v případě víkendového srazu těchto vozidel na území hlavního města Prahy (Štěrboholy). Všech zhruba 200 zúčastněných vozidel a jejich řidičů pražští kolegové na místě zkontrolovali a ztotožnili. Z informací poskytnutých pražským policejním ředitelstvím vyplývá, že po skončení akce bylo ukončeno i opatření v daném místě s tím, že akce skončila a její účastníci se rozjíždějí. Pražská policie neměla jakékoliv indicie, že by setkání mělo pokračovat na jiném místě v Praze či mimo ni.

Jak již uvedla královéhradecká policie, na území města Jičín kolegové reagovali na přijaté oznámení, přičemž na dané místo dorazili v době, kdy se vozidla rozjížděla, a to s ohledem na aktuální dostupnost hlídek v nejbližším teritoriu, které byly z podstatné části vytíženy jinou neodkladnou činností. 

Část vozidel následně zamířila zpět do Prahy, kde dle kamerových záznamů na tři minuty zastavila provoz na Nuselském mostě. Na tuto situaci pražští kolegové reagovali na základě přijatého oznámení vysláním hlídek na místo. Ani o tomto záměru však nebyly dostupné poznatky předem.

V současné době proto policisté obou zmíněných ředitelství vyhodnocují všechny dostupné materiály a kamerové záznamy a zjišťují totožnost účastníků, kteří porušili předpisy tak, aby jejich počínání mohlo být následně řešeno v rámci přestupkového, respektive správního řízení, k čemuž mohou výrazně dopomoci také údaje získané v rámci již zmíněné kontroly.

Veškeré výše uvedené informace vyplynuly z našeho vlastního vyhodnocení víkendového dění. Na základě těchto zjištění budeme do budoucna přijímat rozšířená opatření, která budou spočívat zejména v důsledném monitoringu pohybu účastníků i po skončení akce.    

28. února 2024
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, PP ČR

vytisknout  e-mailem