Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sprejeři přistiženi při činu

KLADENSKO – Dopadení pachatelé se ke svému protiprávnímu jednání následně doznali. 

Na linku 158  bylo oznámeno dne 18. února 2018, že v době brzkých ranních hodin kolem půl druhé došlo k poškození omítky na zdi kavárny v Kladně.

Na místo incidentu se ihned dostavila policejní hlídka Obvodního oddělení Kladno, která nejprve dopadla jednoho z podezřelých mužů, který se v daném okamžiku nacházel ještě v areálu kavárny a měl u sebe sprej. Druhého z podezřelých mužů policisté vypátrali před budovou divadla. Při prvotním policejním šetření bylo zjištěno, že tito dva pachatelé znehodnotili sprejem v kladenské  kavárně v Divadelní ulici  zdi na chodbě, které posprejovali nespecifickými nápisy o rozměrech 87 x 63 cm. Dále tito dva výtržníci znehodnotili opět sprejem salonek této kavárny, kde byly nasprejovány nespecifické symboly o velikosti 20 x 31 cm.  Ze sprejerského útoku nebyla vynechána ani malba v šatnách a zde se nacházející zrcadla. Oba podezřelí byli policejní hlídkou vyzváni k provedení dechové zkoušky, čemuž vyhověli. U čtyřiadvacetiletého muže z Prahy západ byla naměřena hodnota 2,2 promile alkoholu v dechu a u jeho pětadvacetiletého spolupachatele ze Slánska byla hodnota přes 1 promile alkoholu v dechu.

Policisté podezřelé muže převezli na policejní služebnu, kde se v průběhu prvotních úkonů ke svému činu doznali. Tímto svým jednáním pachatelé způsobili škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku přes 38 000,-Kč.

Policisté případ nadále prošetřují a oba dva muži jsou nyní podezřelí z trestného činu poškození cizí věci, za který jim hrozí maximální trest svobody ve výši 1 roku.   

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

22. února 2018

vytisknout  e-mailem