Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sprejer pomaloval fasády v obci Lochovice

BEROUNSKO – Pomozte při dopadení vandala. 

V obci Lochovice nyní policisté obvodního oddělení Hořovice prošetřují případ poškození fasády budovy, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel.

V době od 16. prosince 2019 do 7. ledna 2020 neznámý pachatel pomaloval sprejem černě barvy majetek obce Lochovice a dalších subjektů. Vandal různými nápisy a obrazci posprejoval uzávěr plynu před budovou místního zdravotního střediska, dále pomaloval dveře a fasádu na boku této budovy, kontejnery na tříděný odpad, sloupy veřejného osvětlení a elektrický rozvaděč. Svými obrazci znehodnotil i fasádu nádražní budovy a fasádu místní prodejny. Tomuto vandalství se nevyhnuly ani plotové zděné sloupky u zámku Lochovice, boční fasáda novinového stánku před zámkem, některé dopravní značení na území obce, reklamní tabule a cihlová zeď v ulici za obecním úřadem. Předběžně vyčíslená škoda činí 20 000,-Kč.

Policisté v současné době pátrají po pachateli, který svým protiprávním uměním znehodnotil tento majetek a případ prošetřují jako podezření z trestného činu poškození cizí věci. 

Policie vyzývá občany pokud v této době spatřili v obci podezřelou osobu pohybující se poblíž těchto poškozených budov a zařízení, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158 a svými poznatky dopomohli k dopadení pachatele.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
10. ledna 2020

vytisknout  e-mailem