Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Spravedlnosti dlouho neunikali

JESENÍK - Kriminalisté dopadli pachatele, kteří odcizili trezor, po pár dnech. 

Jen pár dnů stačilo jesenickým kriminalistům k objasnění vloupání do hotelu, během kterého byl odcizen trezor s finanční hotovostí.

Ve čtvrtek 7. prosince v ranních hodinách se 33letá žena a její o tři roky starší komplic společně vydali k hotelu v Jeseníku. Žena v tomto hotelu pracovala jako servírka, proto měla potřebné informace o provozu a chodu hotelu. Muž vyšplhal k oknu kanceláře, které je ve výšce 3,5 m, a vypáčil ho. V kanceláři pak odcizil dva notebooky zn. Sony a Acer. Protože však s hlavní kořistí potřeboval pomoci, přizval si svou parťačku. Společně trezor vážící přes 60 kg vyhodili z okna a odtáhli ho do svého bydliště. Po otevření trezoru získali finanční hotovost přes 100.000 Kč v české i zahraniční měně a také stravenky v celkové hodnotě 10.000 Kč. Soukromé firmě tak způsobili škodu v celkové výši 143.000 Kč. Oběma pachatelům, jak 33leté ženě, tak 36letému muži, bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Tohoto jednání se 33letá žena dopustila i přesto, že v posledních třech letech byla pro přečin krádeže pravomocně odsouzena.

por. Ing. Tereza Neubauerová

13. prosince 2017

vytisknout  e-mailem