Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

V Tachově byla podepsána dohoda

První koordinační dohoda na Tachovsku  

První Koordinační dohodu v rámci Tachovska uzavřeli představitele policie s Městem Tachov. Ve čtvrtek 30. dubna 2009 byla na MěÚ v Tachově podepsána koordinační dohoda, upravující spolupráci mezi místní samosprávou a Policií ČR, konkrétně mezi městem Tachov a PČR-obvodním oddělením v Tachově. Dohoda byla nejprve schválena usnesením Zastupitelstva města Tachova a následně ji slavnostně podepsali starosta města Tachova Mgr. Ladislav Macák a náměstek ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Západočeského kraje plk.Mgr. Bc.Vratislav Hubka.Účelem dohody je upevnění, rozšíření a prohloubení vzájemné spolupráce při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v územním obvodu města Tachova s ohledem na zájmy občanů.
     Kromě ochrany veřejného pořádku dohoda zahrnuje, že obě smluvní strany se společnými silami zaměří na předcházení páchání protiprávních jednání a sociálně patologických jevů, na ochranu bezpečnosti a majetku osob, zkvalitnění komunikace mezi občany a stranami Koordinační dohody. Dále se strany zavazují spolupracovat na úseku kontroly pobytového režimu cizinců a při zajišťování dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na pozemních komunikacích.
     Za Policii ČR se dále jednání zúčastnil vedoucí obvodního oddělení Tachov npor.Bc. Tomáš Vosecký a vedoucí dopravního inspektorátu npor. Jan Hering. Za Město Tachov se podpisu dohody zúčastnili místostarosta Ing.Václav Svoboda a za radu města pan Jaroslav Klíma.

 

vytisknout  e-mailem