Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému

KLATOVY - Únik čpavku ze zařízení na zimním stadionu, záchrana osob a evakuace žáků ze školy.  

     V Klatovech proběhlo ve čtvrtek 16. června 2016 taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému, které bylo zaměřeno na únik nebezpečné látky a následné záchraně i evakuaci osob.  Krátce před devátou hodinou dopoledne v areálu zimního stadionu došlo v budově k  úniku čpavku z přívodního potrubí na plochu. Po zjištění závady byl únik oznámen na tísňovou linku. Na místo byli vysláni hasiči, zdravotníci i policisté a zároveň byla aktivována krizová skupina města. Krátce po oznámení přijížděli na místo hasiči i policisté. Policisté uzavírali zasažené prostory, zabraňovali vstupu osob a usměrňovali dopravu v blízkosti areálu. Dále policisté umožňovali nájezd různých složek na místo mimořádné události a kontrolovali pohyb osob a vozidel v prostoru.

    

 

 

 

 

 

Hasiči v protichemických oblecích prohledávali budovu uvnitř, kde byli zraněné osoby i v prostoru stadionu. Hasiči vynášeli zraněné z objektu a po dekontaminaci je předávali zdravotnické službě.

 

 

 

 

 

      

V blízkosti stadionu se nachází objekt základní školy a žáci byli evakuováni a na jejich bezpečný pohyb dohlíželi policisté i strážníci městské policie.  Na přilehlých komunikacích policisté vykonávali dohled nad silničním provozem a umožňovali přecházení několika stovek chodců. 

 

 

 

 

 

 

    

Při těchto událostech se policisté podílejí na identifikaci zraněných osob i jejich evidenci s následným převozem do zdravotnických zařízení. Zároveň prováděli dohled, ochranu objektů a majetku, aby nedocházelo ke krádežím. Policisté objasňují též přičiny vzniku mimořádné události.

 

 

 

 

 

 

    

Cvičení složek integrovaného záchranného systému mělo za cíl procvičit postupy při úniku čpavku do okolí, prověřit havarijní plán zimního stadionu a spolupráci složek při varování a informování obyvatel o mimořádné události i přijatých opatřeních.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

16. června 2016

vytisknout  e-mailem