Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mladí cyklisté soutěžili

KLATOVSKO - Děti ze základních škol si vyzkoušely svoje znalosti pod dozorem policistů a pracovníků Besipu. 

Na Erbenovo náměství V Klatovech se ve čtvrtek 17. května letošního roku uskutečnila soutěž mladých cyklistů z Klatovska. Soutěž byla určena pro začínající cyklisty starší 10 let . Akci organizovali zástupci Ministerstva dopravy ČR s Besipem pro Plzeňský kraj,  Policie ČR územní odbor Klatovy a Městský úřad v Klatovech.

Do soutěže se přihlásilo celkem 12 soutěžních družstev ze základních škol na Klatovsku. V každé soutěžní skupině byli čtyři žáci.

Soutěž malých cyklistů byla rozdělena do dvou kategorií, kdy v první byli zařazeni žáci ve věku od 10 do 12 let, kdy se zúčastnilo 7 skupin a ve druhé od 12 do 16 let bylo 5 skupin.

V obou kategoriích zvítězili žáci ze Základní školy v Janovicích nad Úhlavou.

Mladí cyklisté si vyzkoušeli teoretické znalosti pravidel silničního provozu v testech,  jízdu podle pravidel silničního provozu na vyznačené komunikaci s různými křižovatkami, praktické zvládnutí techniky jízdy na kole tzv. jízdu zručnosti a základy poskytování první pomoci. 

V rámci discipliny jízdy na kole byli žáci pod dohledem policistů z dopravního inspektorátu a strážníků městské policie. Vítězné družstvo postupuje do krajského kola soutěže a bude probíhat i celostátní finále.

Cílem této soutěže je přispívat ke zvýšení dopravně výchovného působení na děti i k bezpečnému chování dětí v silničním provozu a ke snižování dopravní nehodovosti. Mladí cyklisté si prohlubují znalosti pravidel silničního provozu i správný pohyb na jízdním kole včetně techniky jízdy.

nprap. Ladmanová Dana

18. května 2018

vytisknout  e-mailem