Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody na Náchodsku

Sobota bez nehod 

Policisté z dopravního inspektorátu v Náchodě vyjížděli během víkendu ke čtyřem dopravním nehodám. Tři z nich se odehrály v pátek, jedna v neděli. Deštivá sobota zůstala bez nehod. Jedna osoba utrpěla lehké zranění.
 
Páteční nehoda se zraněním se stala po desáté hodině večer v Polici nad Metují. Devatenáctiletý cyklista jedoucí na jízdním kole Eska Junior pravděpodobně nezvládl řízení a upadl na vozovku. Přivolaná záchranná služba převezla zraněného cyklistu na ošetření do nemocnice, kde mu také vzhledem k charakteru zranění provedli odběr krve ke zjištění, zda nebyl v době jízdy pod vlivem alkoholu. Technická závada nebyla na místě ohledání zjištěna, zato však dopravní policisté zjistili, že kolo rozhodně nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, spíš by se pro něj hodilo označení určitého zemědělského stroje. Hmotná škoda na havarovaném vozidle (kole) proto zůstala na nule.
 
Ostatní nehody, další dvě páteční a jedna nedělní se odehrály bez újmy na zdraví osob. Od dvou nehod jejich viníci ujeli. Jednalo se o poškozená auta na parkovištích a rozbitá boční zrcátka. Tam hmotné škody dosáhly celkem 50.000 korun.
 
por. Bc. Eva Prachařová
9. 8. 2010

vytisknout  e-mailem