Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Projekt "Senioři sobě" v Trutnově

Budou pomáhat svému okolí 

I trutnovští policisté z preventivně informační skupiny se zapojili do celorepublikového projektu „Senioři sobě“, který uvedli do života kolegové z Jihomoravského kraje.
Ve dnech 23. 2. a 24. 2. 2010 proběhla setkání  se  seniory ve dvou městech, a to v Žacléři a Trutnově. Proč vlastně projekt probíhá? Preventisté na besedách seniorům vysvětlili, z jakého důvodu byl projekt vytvořen a co je jeho záměrem. Pohovořili o problematice páchaných trestných činů na ohrožených skupinách seniorů a uvedli názorné příklady z praxe. Uvedený projekt využívá osobní znalosti aktivních seniorů, kteří mohou preventivní informace sdělit a předat osamoceným a nemohoucím vrstevníkům.
Z řad aktivních seniorů budou vybráni „Kurýři prevence“, jejichž úkolem bude oslovovat své sousedy a známé z okolí, šířit mezi nimi osvětu a informovat je o nebezpečí, které jim hrozí ze strany různých podvodníků a kriminálních živlů.
Na závěr policisté vyslovili prosbu, aby aktivní a zdraví senioři nebyli lhostejní ke svým vrstevníkům, kteří jsou nemocní, žijí osamoceně a těm, co nemají možnost se účastnit veřejného života.
Materiály potřebné k této preventivní činnosti převzali zástupci „Klubů seniorů“ k využití. V dalších obcích a městech na Trutnovsku budou setkání pokračovat.  
nprap. Věra Krejčová
25. 2. 2010
 

Odkazy do noveho okna

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem