Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky loupeží

Během tří dnů dvě loupežná přepadení v centru krajského města  

Loupež ve Střelecké ulici

Hradečtí kriminalisté pátrají po lupiči, který během tří dnů přepadl dvě prodejny v centru Hradce Králové.

Jako první si vyhlédl v sobotu 8. ledna 2011 zhruba deset minut před půl osmou hodinou ráno poštovní novinový stánek ve Střelecké ulici v Hradci Králové. S pistolí v ruce požadoval po prodavači vydání peněz. Trafikant z obavy o svůj život lupiči vydal několik set korun. Poté lupič i s lupem z místa činu utekl.

O dva dny později zaútočil na obchod v Jungmannově ulici v Hradci Králové. V pondělí 10. ledna 2011 kolem tři čtvrtě na osm ráno vstoupil do prodejny. Na prodavačku vytáhl pistoli a chtěl po ní, aby mu vydala peníze. Žena mu z kasy na pult položila několik set korun. Pak z prodejny odešel.

S největší pravděpodobností se jedná o stejného muže. V prvním případě měl na sobě krátkou černou bundu do pasu a modré rifle. Ve druhém případě byl oblečen do krátké tmavohnědé bundy a tmavých kalhot. Muži mohlo být kolem dvaceti až pětadvaceti let, vysoký asi 180 centimetrů, hubené postavy. Hovořil plynně česky. V obou případech se maskoval kapucí. V prvním případě si ještě navíc obličej kryl  šálou.

Obě loupežná přepadení se naštěstí obešla bez zranění.

Případní svědci, kteří by mohli k případům poskytnout jakékoliv informace, nechť se obrátí na linku tísňového volání 158. Žádáme veřejnost o zvýšenou opatrnost, neboť nelze vyloučit, že muž zaútočí znovu.

Dosud neznámý pachatel se svým jednáním dopustil zločinu loupeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na dva až deset let.

nprap. Anna Pešavová - 11. ledna 2011
foto Policie ČR
 

Odkazy do noveho okna

Loupež ve Střelecké ulici

Loupež ve Střelecké ulici 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem