Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody na Rychnovsku

Řidiče potrápilo náledí  

Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou v pondělí vyjížděla třikrát. Na silnicích Rychnovska však došlo k dalším drobnějším kolizím, které na místě řešily příslušné hlídky obvodních oddělení policie.
Ve třech případech pravděpodobně za „karamboly“ stálo náledí. Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou šetří dopravní nehodu se zraněním, k níž došlo včera na komunikaci mezi obcemi Bačetín a Provoz na Dobrušsku. Řidič vozu Škoda Favorit pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a povaze vozovky, která byla v ranních hodinách namrzlá. Jeho vůz dostal smyk a automobil skončil mimo komunikaci v příkopu. Spolujezdec utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Na vozidle vznikla škoda 5.000 korun.
Namrzlá vozovka v pondělí zřejmě zaskočila řidičku, která projížděla obcí Pěčín na Rokytnicku. Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost stavu komunikace a při projíždění levotočivé zatáčky vyjela mimo komunikaci. Auto se zastavila až nárazem o strom. Kolize se obešla bez zranění.
Na zledovatělé silnici mezi obcemi Ledce a Očelice dostala smyk se svým autem další řidička. Neovladatelné vozidlo poškodilo protijedoucí auto a svou jízdu ukončilo opět mimo komunikaci. Nehoda se obešla bez zranění .
K další dopravní nehodě došlo v pondělí v 8:40 hodin na komunikaci mezi obcemi České Meziříčí a Králova Lhota. Řidič nákladní soupravy vozidla tovární značky Mercedes Benz s návěsem uvedl, že ve snaze vyhnout se nákladnímu vozidlu jedoucímu v protisměru, najel na pravou krajnici. Pod tíhou nákladní soupravy se však její nezpevněná část utrhla.  Řidič se údajně pokoušel dostat zpět na silnici, to se mu však nepodařilo. Nákladní souprava jela příkopem a postupně narazila do tří stromů. Škoda dosáhla částky 150.000 korun.
Skupina dopravních nehod hodinu po poledni jela k nehodě v Záměli u křižovatky silnice č. III/3167 a komunikace I/14 mezi Vamberkem a Zámělí. Řidič nákladního vozidla zn. Citroen Jumper jel ve směru na Vamberk. Před jeho vozidlem jela řidička s autem tovární značky Škoda Octavia. Chtěla odbočit na silnici č. III/3167, ale protože byl silný provoz a musela dát přednost protijedoucím vozidlům, tak škodovku zastavila. Na tuto situaci zřejmě nestihl včas zareagovat řidič uvedené nákladní soupravy a narazil přední částí Citroenu do zadní části Škodovky. Řidička osobního vozidla utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Škoda na vozidlech  činí 65.000 korun.
Plně se zřejmě nevěnovala řízení ani řidička osobního vozidla tovární značky Hyundai, která si chtěla zapnout stěrače předního skla. Zřejmě přehlídka vozidlo, které stálo ve Skuhrově nad Bělou u pravé krajnice silnice. Přední části svého auta narazila do stojícího vozidla tovární značky Peugeot 206. 
 
pprap. Šárka Ehlová
18.ledna 2011
 
Odkazy do noveho okna

Bačetín 17.1.2011

Bačetín 17.1.2011 

Detailní náhled

České Meziříčí 17.1.2011

České Meziříčí 17.1.2011 

Detailní náhled

České Meziříčí 17.1.2011

České Meziříčí 17.1.2011 

Detailní náhled

Záměl 17.1.2011

Záměl 17.1.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem