Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Soutěž "dopraváků"

XIII. ročník v Pardubicích 

 
K prověření teoretických znalostí a praktických dovedností policistů služby dopravní policie útvarů Policie České republiky Správy Východočeského kraje v řízení silničního provozu proběhl dne 6. června 2008 v Pardubicích již 13. ročník této soutěže . Účelem soutěže je prověření teoretických znalostí a praktických dovedností policistů služby dopravní policie útvarů Policie České republiky správy Východočeského kraje  v řízení silničního provozu.

Slavnostní zahájení provedl ředitel OŘ Pardubice plk. Mgr. Radek Malíř a vedoucí Odboru dopravní policie Správy Východočeského kraje pplk. Mgr. Karel Bušta.

Do soutěžního klání se zapojilo 13 dvoučlenných družstev se svým vedoucím. Policisté soutěžili nejen v soutěži družstev, ale i v soutěži jednotlivců.Výkony dopravních policistů hodnotila 5 členná jury složená ze zástupců správy kraje a odborníků z vyšší policejní školy Jihlava.

V osm hodin byla soutěž slavnostně zahájena a následovala teoretická část -  test z odborných znalostí. Po  vypracování testů se soutěžící rozjeli na dvě nejrušnější křižovatky v centru Pardubic, kde předvedli 10 minutové  praktické řízení silničního provozu.Každý člen jury hodnotil v praktické části každého soutěžícího souhrnně podle jeho vystupování, převzetí a předání stanoviště, přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů a zohlednění bezpečnostní situace na křižovatce a jejím okolí (jistota, celkový dojem a pod.).

Každá soutěžní disciplína byla hodnocena samostatně a celkové umístění bylo určeno součtem získaných bodů z obou disciplín, maximální zisk byl 200 bodů; v případě rovnosti bodů o pořadí rozhodovalo lepší umístění v praktickém řízení silničního provozu.

Závěrečné vyhodnocení soutěže provedl ředitel PČR Správa Východočeského kraje plk. JUDr. Petr Přibyl, který předal vítězům Putovní pohár ředitele PČR Správy Východočeského kraje a ocenil peněžitým darem i 3 nejlepší jednotlivce a 3 nejlepší družstva.

Celkovým vítězem se stal pprap. Petr Shejbal z Pardubic a v soutěži družstev vyhráli dopravní policisté z OŘ Havlíčkův Brod.

47282_rizeni5.jpg  
47288_testy.jpg   

Fotogalerie:  Soutěž dopravních policistů

Výsledky: Dopravní soutěž - výsledky

vytisknout  e-mailem