Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výstupy z bilanční tiskové konference

KRAJ – V budově krajského ředitelství středočeské policie se ve čtvrtek 8. února uskutečnila bilanční tisková konference. 

Ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. JUDr. Václav Kučera za účasti náměstka pro vnější službu plk. Mgr. Jana Ptáčka a náměstka pro SKPV plk. Ing. Jana Krejčího zhodnotili uplynulý rok 2017 a nastínili priority na následující období.
Hlavním tématem bylo zhodnocení loňského roku z pohledu personálního stavu policistů, kriminality, dopravní nehodovosti  a situace v oblasti veřejného pořádku v rámci kraje. Na základě vyhodnocených statistických údajů lze konstatovat pokles celkové kriminality na území Středočeského kraje o 1 700 skutků, což v procentuálním vyjádření představuje 7,68 %. Více informací včetně konkrétních statistických rozborů naleznete v přiložených prezentacích.
Plk. JUDr. Václav Kučera dále informoval o personálních otázkách a počtu chybějících policistů. Oblast náboru nových policistů a personální stabilizace zůstává jednou z hlavních priorit středočeské policie i na následující rok. Rovněž zmínil i realizaci 658 videokonferenčních úkonů v trestním řízení, prováděných na území Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, ale i mimo něj, v průběhu roku středočeskými policisty prostřednictvím videokonferenčních zařízení.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
8. února 2018

vytisknout  e-mailem