Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vybodovaný řidič řídil

Druhý byl pod vlivem  

     Policisté při preventivních silničních kontrolách odhalili další řidiče, kteří řídili vozidlo, i když to měli úředně zakázané.
 

     Týnečtí policisté zastavili 22. února u obce Netvořice ke kontrole kolem jedné hodiny odpolední devětačtyřicetiletého řidiče vozidla Škody Felicie. Na požádání předložil pouze občanský průkaz a technický průkaz od vozidla. Policisté následnou kontrolou v evidencích zjistili, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění, protože dosáhl dvanácti bodů v bodovém hodnocení. Z toho důvodu musel v září loňského roku odevzdat na Městském úřadě v Benešově řidičský průkaz. 
     Hlídka řidiči pokračovat v jízdě zakázala a vyzvala ho, aby ji následoval na služebnu do Týnce nad Sázavou. Tam mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

     O několik hodin později šetřili podobný případ votičtí policisté. Na silnici třetí třídy v katastru obce Olbramovice kontrolovali řidiče nákladního vozidla značky Multicar. I on na požádání nepředložil doklady potřebné k řízení motorových vozidel. Navíc dechová zkouška, které se podrobil, byla pozitivní. První měření ukázalo hodnotu 1,12 promile alkoholu v dechu, opakovaná zkouška pak hodnotu 1,04 promile alkoholu v dechu. Řidič s hodnotami souhlasil a přiznal, že před jízdou vypil šest desetistupňových piv a dvě deci destilátu. Hlídku dobrovolně následoval na služebnu, kde mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízeni podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 

por. Bc. Zuzana Stránská

24. únor 2012

vytisknout  e-mailem