Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při nehodách skřípaly plechy a unikal plyn

Hned několik dopravních nehod z posledního týdne má hodně společného. Alkohol řidičů za volantem. 

     Minulý týden ve čtvrtek kolem druhé odpoledne havarovalo ve Veselé u Mnichova Hradiště vozidlo Škoda Felicia. Jednadvacetiletý řidič při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení, dostal smyk a vyjel mimo silnici. Tam narazil do plotu a také do rozvodné skříně plynu u rodinného domu. Nikdo nebyl zraněn, ale na místě museli kromě policistů zasahovat také plynaři, aby zastavili unikající plyn. Policisté u řidiče zjistili, že má až do dubna letošního roku soudem v Nymburce uložen trest zákaz řízení a navíc nebyl při jízdě zcela střízlivý. Nadýchal 0,38 promile alkoholu. Hmotná škoda je odhadována asi na padesát tisíc korun a řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a také z maření výkonu úředního rozhodnutí.
     K další „alkoholové“ nehodě došlo v sobotu kolem půl deváté večer u Bělé pod Bezdězem. Řidič Škody 120 nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucí felicii. Při nehodě utrpěl řidič felicie lehčí zranění a hmotná škoda na vozidlech je odhadována asi na dvacet tisíc korun. Muž sedící za volantem „stodvacítky“ vyvázl z nehody bez vážnějšího zranění, ale při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,9 promile alkoholu. V nemocnici se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve. 
     Řidič pod vlivem alkoholu boural také v pondělí ráno. Přímo v Mladé Boleslavi, Pražské ulici patrně „přehlédl“ jednatřicetiletý řidič felicie v zastávce stojící autobus. Nikdo nebyl při nehodě zraněn a ani hmotná škoda není příliš vysoká. Vysoké ale bylo množství alkoholu, které podle dechové zkoušky kolovalo v krvi řidiče osobního auta. Policisté mu naměřili 2,29 promile. Řidič putoval na lékařské vyšetření s odběrem krve a policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. 

vytisknout  e-mailem