Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie provede rozsáhlý průzkum

Od začátku letošního roku se změnil nejen název, ale i struktura Středočeské policie.  

     Správa Středočeského kraje Policie ČR zanikla a vzniklo krajské ředitelství. Došlo také k zániku okresních ředitelství policie a místo nich byly zřízeny územní odbory. Změna struktury a názvu není zdaleka jediným prvkem reorganizace policie. S personálními změnami úzce souvisí celková reforma policie. Jejím cílem je mimo jiné zefektivnění práce a přiblížení občanům v duchu hesla „Pomáhat a chránit“.
     Policie slouží občanům a občan musí být s prací policistů spokojen. Nejlepším způsobem jak zjistit, co si občan myslí a jak je s prací policistů spokojen, je přímo se našich občanů zeptat.
     Proto Kancelář podpory kvality středočeské policie připravila výzkum veřejného mínění. Ten se uskuteční na území celého kraje od 2. února do 6. března. V rámci středních Čech policisté z preventivně informačních skupin osloví dva tisíce respondentů a na Mladoboleslavsku se počítá s vyhodnocením názorů více než dvou stovek anonymních občanů. Z výsledků průzkumu bude policie vycházet při konkrétních krocích směřujících ke zlepšení práce policistů a větší spokojenosti občanů.
     Od začátku února vás tedy může v místě vašeho bydliště zastavit uniformovaný policista, požádat vás o několik minut času a o anonymní  vyplnění dotazníku. Kromě toho, že budete mít možnost se vyjádřit k palčivým problémům ve vašem okolí, budete i anonymní součástí jednoho z největších průzkumů veřejného mínění u nás. Policie chce od tohoto výzkumu co nejpřesnější výsledky, proto je vzorek dotazovaných tak početný. Je navíc podle složení obyvatelstva přesně stanoven počet respondentů v různých věkových kategoriích a také z různých lokalit okresu.
Využijte tedy jedinečné možnosti aktivně se podílet na změnách. V případě, že budete policistou dotazováni, neodmítejte ho.

vytisknout  e-mailem