Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krevní rozbory podezření policistů potvrdily

Výsledky vyšetření krve potvrdily, že dvacetiletá žena i třiadvacetiletý muž řídili vloni v červenci vozidla pod vlivem drog.  

     V prvním případě policisté kontrolovali třiadvacetiletého muže z Mladoboleslavska v Luštěnicích. Řidič jevil známky požití omamných látek. Orientační dechová zkouška na alkohol byla negativní a následně policisté řidiče podrobili také orientační zkoušce testem Drugwipe 5. Ten ukázal, že řidič je pod vlivem metamfetaminu. Proto mu byla v nemocnici odebrána krev na přesné zjištění množství drogy. Testy určily, že v době řízení měl v krvi 427 ng/ml metamfetaminu.
     Jen o dva dny později kontrolovali policisté v Chotětově řidičku vozidla volkswagen. Kromě toho, že policisté zjistili, že žena za volantem nevlastní řidičský průkaz, jevila známky požití alkoholu nebo drog. Zatímco dechová zkouška na alkohol, test na drogy byl pozitivní. Výsledek krevního testu toto podezření policistů potvrdil. Mladá žena měla v krvi metamfetamin v množství 140 ng/ml. Oba jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, žena byla navíc stíhána pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem