Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z pracovních strojů zmizela nafta

BEROUNSKO – Pomozte vypátrat zloděje. 

Berounští policisté šetří krádež nafty, ke které došlo během uplynulého víkendu, tj. v době od 16:00 hodin dne 26. února 2021 do 07:10 hodin dne 1. března 2021 v katastru obce Mořina. Neznámý pachatel vnikl do areálu bývalého lomu Čížovec, kde se vloupal do dvou palivových nádrží pracovních strojů. Jednalo se o kolový bagr a pásový buldozer, kdy zloděj za pomoci nezjištěného předmětu urazil visací zámky u obou nádrží a odčerpal celkem 200 litrů nafty v celkové hodnotě 5.300,- Kč. Dále odcizil kolo na nákladní automobil v hodnotě 11.000,- Kč. Poškozením vznikla škoda 8.100,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a jelikož se pachatel skutku dopustil za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky č. 196 ze dne 26. února 2021 v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, tedy v době extrémně škodlivého stavu, v rámci kterého je potřeba směřovat veškeré lidské zdroje právě a toliko k odstranění tohoto extrémně škodlivého stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od případných svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedeného areálu v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Beroun, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 872 700. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. března 2021

vytisknout  e-mailem