Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do vozidel na okrese Beroun

BEROUNSKO – Pátráme po neznámých pachatelích. 

Policisté z Obvodního oddělení Hořovice, Zdice a Karlštejn pátrají po neznámých pachatelích, kteří provedli vloupání do zaparkovaných vozidel.

 

K prvnímu případu došlo v době od 17.00 hod. dne 18. 8. 2016 do 08.45 hod. dne 19. 8. 2016. Zde si neznámý pachatel vyhlédl vozidlo tovární značky VW Passat, které jeho majitel zaparkoval v Hořovicích, v ulici U Nádraží, na parkovišti pro cestující. Zloděj nejprve rozbil skleněnou výplň levého zadního okna zavazadlového prostoru, vnikl do vozidla, které prohledal, ale nic neodcizil. Následně poškrábal skleněnou výplň okna levých předních a levých zadních dveří, promáčkl přední kapotu a poškrábal lak. Zároveň poškrábal lak na pravých předních dveřích a zpětného zrcátka. Předběžná škoda na poškození vozidla byla vyčíslena na částku 35.000,-Kč.


K druhému případu vloupání došlo v době od 20. 8. 2016, 21:00 hod. do 21. 8. 2016, 10:30 hod. v obci Praskolesy, před domem č. p. 112. Zde si neznámý pachatel vyhlédl zaparkované vozidlo tovární značky Škoda Superb, u kterého nejprve rozbil levé přední okno dveří, vnikl do vozidla, ze kterého vyšrouboval a odcizil vestavěnou navigaci. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na částku 18.000,-Kč.


K dalšímu případu došlo v době 13:00 hod. do 17:30 hod. dne 21. 8. 2016, kdy neznámý pachatel využil nepřítomnosti majitelů vozidel tovární značky Škoda Octavia a VW Passat, která byla zaparkována v obci Vysoký Újezd. Zloději se podařilo bez poškození překonat uzamčení dveří vozidla Škoda Octavia, do kterého následně vnikl a odcizil golfové vybavení v hodnotě 10.500,-Kč. Pachatel poté poškodil zámek levých dveří u vozidla tovární značky VW Passat, do kterého vnikl a odcizil rovněž golfové vybavení v hodnotě 31.300,-Kč. Škoda na poškození byla vyčíslena na částku 15.000,- Kč. Celková způsobená škoda, kterou neznámý zloděj majitelům vozidel způsobil, byla vyčíslena na částku 87.900,-Kč.

 

Po neznámých pachatelích policisté pátrají a přivítají jakékoliv informace vedoucí k jejich ztotožnění. Zároveň apelují na majitele vozidel, aby pokud v nich mají uloženy cenné věci, tyto neponechávali bez dozoru.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
22. srpna 2016

vytisknout  e-mailem