Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velikonoční dopravně bezpečnostní akce

BEROUNSKO – Upozornění pro všechny účastníky silničního provozu. 

Berounští policisté upozorňují, že stejně jako v uplynulém roce, tak i v tom letošním, budou o Velikonocích ve zvýšených počtech preventivně dohlížet na bezpečnost a plynulost na silnicích, ale také na veřejný pořádek.

Dopravní policisté se primárně zaměří na místa s velkým dopravním zatížením, na místa s vysokou nehodovostí, na riziková místa a na turisticky významné oblasti. Kontrolovat budou nejenom dodržování nejvyšší povolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, ale rovněž předepsané doklady, zákaz požívání alkoholických a jiných návykových látek před a během jízdy.

Velikonoční svátky jsou z našeho pohledu jedny z nejrizikovějších. Na silnici se vydávají nejenom sváteční řidiči, kteří často po dlouhé době usedají za volant, ale rovněž bude díky teplému počasí zahajovat svoji sezónu řady cyklistů a motorkářů. Ani ti neuniknou pozornosti hlídek policistů.

Dbejte proto na zvýšenou opatrnost, vzájemnou toleranci a předvídejte. Dodržování všech předpisů se vám na silnici vždy vyplatí.

Všem účastníkům silničního provozu přejeme šťastnou cestu a bezpečný návrat do svých domovů.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
27. března 2024

vytisknout  e-mailem