Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Týrání zvířat

BEROUNSKO – Kriminalisté prověřují dvě postřelená zvířata. 

Berounští kriminalisté se od začátku března zabývají dvěma případy týrání zvířat, kdy se jedná o postřeleného psa a kočku.

K prvnímu případu došlo na veřejně přístupném místě v obci Nižbor – Stradonice, v lokalitě místního Oppida, kde neznámý pachatel postřelil z blíže nezjištěné střelné zbraně psa. Kříženci labradora střela uvízla v těle a zranění si vyžádalo chirurgickou operaci. 

Střelné zranění utrpěla také Mainská mývalí kočka. K události došlo venku, na pozemku v bytové zástavbě, v Jungmannově ulici v Hořovicích. Podle vyjádření majitele se kočka vždy zdržovala v blízkosti domu a ven chodila jen na krátké vycházky. Jednoho dne domů ale nepřišla a ani nereagovala na volání. Svou kočku pak našli ležet s krvácející ránou v blízkosti domu. Majitel svého domácího mazlíčka odvezl k veterináři a ten při vyšetření zjistil, že má kočka střelu v těle.

V obou případech kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, za což hrozí pachatelům v případě jejich dopadení a pravomocného odsouzení trest odnětí svobody až na tři léta.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění těchto případů. Pokud jste si někoho všimli nebo máte o někom podezření, že by se mohl takových činů dopustit, ozvěte se policistům s informacemi na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
31. března 2023

Odkazy do noveho okna

Postřelený pes

Postřelený pes 

Detailní náhled

Postřelená kočka

Postřelená kočka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem