Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídila pod vlivem alkoholu

BEROUNSKO – Nadýchala přes dvě promile. 

Dne 21. 4. 2017 bylo na Policii ČR, OOP Hořovice, sděleno podezření 36leté ženě z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Na základě zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že dne 13. 4. 2017 v 17:20 hod., řídila motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia na pozemní komunikaci v obci Hořovice, v ulici U Nádraží, kde byla zastavena a kontrolována hlídkou Městské Policie Hořovice. Po výzvě hlídky se dobrovolně podrobila dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní. Ženě byla naměřena hodnota 2,79 promile alkoholu, druhé odborné měření bylo pozitivní s výsledkem 2,71 promile alkoholu. Po poučení o možnosti podrobit se lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu - krve nebo moči, této možnosti nevyužila. S ohledem na výše uvedené skutečnosti byl případ předán do kompetence policistů z Obvodního oddělení Hořovice.

Za spáchání výše uvedeného trestného činu hrozí ženě v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
24. dubna 2017

vytisknout  e-mailem