Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil pod vlivem alkoholu a havaroval

BEROUNSKO – Nadýchal přes dvě promile. 

Dne 10. 8. 2018 bylo sděleno podezření 46letému cizinci ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové, kterého se dopustil tím, že dne 22. července 2018 kolem 17:05 hod., řídil po silnici III. třídy č. 11524, v katastru obce Králův Dvůr, ve směru na obec Koněprusy - Bítov, osobní vozidlo tovární značky VW Golf.

Při průjezdu levotočivé zatáčky, nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem a stavebně technickému stavu vozovky, s vozidlem najel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového pilíře mostové konstrukce a ocelového pole zábradlí, které tímto poškodil. Po nárazu byl vymrštěn zpět na vozovku, s vozidlem dostal smyk a následně narazil pravou přední stranou vozidla do betonového patníku u pravého okraje komunikace, kde se zastavil. V souvislosti s dopravní nehodou nebylo hlášeno žádné zranění osob.

Přivolaní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol, které se dobrovolně podrobil s výsledkem 2,78 promile. Opakovaná dechová zkouška byla s výsledkem 2,58 promile. Na místě nehody byl muži zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno další řízení motorových vozidel.

Z uvedených skutečností vyplývá, že řidič vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, nebo způsobit značnou škodu na majetku a způsobil takovým činem dopravní nehodu.

V případě odsouzení hrozí muži za spáchání výše uvedeného trestného činu trest odnětí svobody v délce šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
14. srpna 2018

vytisknout  e-mailem