Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

BEROUNSKO – Nezodpovědného řidiče, který se snažil z místa kolize utéct, zadržel policista. 

Včera 18. června 2020 po půl desáté večer došlo v obci Králův Dvůr – Karlova Huť ve Fučíkově ulici k dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý muž z Berouna jel osobním vozidlem Ford Focus a při odbočování vlevo do ulice Fučíkova směrem na dálnici D5 nedal přednost osobnímu vozidlu Škoda Felicia, které jelo od Berouna směrem na obec Křižatky po hlavní silnici. Došlo ke střetu automobilů a následně řidič Fordu pokračoval v jízdě, kde vyjel mimo komunikaci a najel do dopravní značky a dále do kovového oplocení.

Na místo dopravní nehody se ihned dostavil policista republikového útvaru, který sice nebyl ve službě, ale chtěl kolegům z dopravního inspektorátu Beroun pomoci při objasnění průběhu této kolize. Účastníkům nehody se představil jako policista, když v tom se dal řidič Fordu na útěk. Podezřelý nedbal výzvy, kterou učinil strážce zákona, tudíž policista muže doběhl a za pomoci donucovacích prostředků hříšníka zpacifikoval. Na místo se záhy dostavili policisté Obvodního oddělení Beroun, kteří provedli u zajištěného muže dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Displej přístroje ukázal 1,5 promile. U řidiče Škody byl test negativní.

Jelikož byl při nehodě řidič Fordu lehce zraněn, byl převezen do nemocničního zařízení k šetření. Tam měl být podezřelému odebrán i biologický materiál na testy na alkohol a jiné návykové látky, což však odmítl.

Berounští policisté samozřejmě na místě dopravní nehody zadrželi muži řidičský průkaz  a osvědčení o registraci vozidla a předali mu výzvu k podání vysvětlení, kterou si odmítl převzít.

Celý případ je prošetřován jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a podezřelému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková
P ČR  Kladno
19. června 2020

vytisknout  e-mailem