Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátrání po vozidle

BEROUNSKO - Odcizeno bylo vozidlo VW Touran. 

Ve středu 21. října 2020 v odpoledních hodinách přijal operační důstojník na linku 158 oznámení, že v obci Žebrák bylo odcizeno osobní motorové vozidlo VW Touran, rz 2SP 0964, béžové barvy, rok výroby 2010, pohon CNG v hodnotě 150.000,- Kč.

K odcizení automobilu došlo v době od 12:00 do 15:45 hodin v Tovární ulici, kdy neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek, ze kterého následně odvezl výše zmiňované vozidlo. 

Na tomto pozemku se nacházejí ještě dvě stavební buňky, které zloděj také naštívil. Odnesl si z nich kompletní sadu hliníkových kol na vozidlo BMW v hodnotě 50.000,-- Kč. poškozením vznikla majiteli škoda ve výši 5.000,- Kč.

Skutek je prošetřován jako trestný čin krádeže a jelikož se pachatel krádeže dopustil za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky č. 957 ze dne 30. září 2020 (publikováno ve Sbírce zákonů pod 391/2020 Sb.) v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, tedy v době extrémně škodlivého stavu, v rámci kterého je potřeba směřovat veškeré lidské zdroje právě a toliko k odstranění tohoto extrémně škodlivého stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Po vozidle je vyhlášeno celostátní pátrání. Jakékoliv informace o odcizeném automobilu můžete sdělit policistům na bezplatnou linku 158, nebo na kteroukoiv policejní služebnu.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
23. října 2020

vytisknout  e-mailem