Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

I zatajení nálezu je trestné

BEROUNSKO – Muž přišel o batoh, který zapomněl na cyklostezce. 

Policisté Obvodního oddělení Beroun šetří případ zatajení věci, kterého se dopustil zatím nezjištěný pachatel a za tento přečin a za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Včera 17. listopadu 2020se s výše uvedeným oznámením obrátil na policisty sedmatřicetiletý muž z Berouna. Ten téhož dne, v době od 17:30 do 18:00 hodin, zapomněl na cyklostezce mezi obcemi Hýskov - Nižbor – Stradonice cyklistický batoh, ve kterém se nacházel mobilní telefon, svazek klíčů, plynová pistole (kategorie D), pouštní barva, pouzdro, taktická svítilna,  zásobník a plynové náboje. Dále měl poškozený v zavazadle bojový nůž, finanční hotovost, osobní doklady a dvě platební karty.  Celkem byla škoda vyčíslena na 20.760,- Kč.

Citace zákona č. 40/2009  - trestní zákoník, § 219, odst. 1):

„Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“

nprap. Michaela Nováková
P ČR  Kladno
18. června 2020

vytisknout  e-mailem