Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě dopravní nehody se zvěří

BEROUNSKO – Daněk a srna zkřížili cestu řidičům. 

Do jízdní dráhy před projíždějící vozidlo skočil z pole nečekaně daněk a došlo ke střetu s osobním vozidlem tovární značky Mazda, jehož řidičem byl šestadvacetiletý muž. Tato dopravní nehoda se stala v ranních hodinách dne 4. ledna 2020 na pozemní komunikaci II. třídy č. 115 v katastru Podbrdy ve směru jízdy od obce Skruhov do obce Vižina. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, daněk vlivem nárazu na místě uhynul. Policisté vyzvali řidiče k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Vzniklá škoda činí 25 000,-Kč.

Téhož dne před sedmnáctou hodinou vyjížděli policisté k další dopravní nehodě, ke které došlo na silnici III. třídy nedaleko obce Tetín ve směru jízdy do obce Srbsko. Čtyřiadvacetileté řidičce v osobním vozidle značky Seat vběhla do jízdní dráhy srna. Po střetu srna utekla do pole. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. Provedená dechová zkouška byla negativní. Způsobená škoda byla vyčíslena předběžně na částku 40 000,-Kč.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů  velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách, kdy je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
7. ledna 2020

vytisknout  e-mailem