Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě dopravní nehody pod vlivem alkoholu

BEROUNSKO – Jeden řidič nadýchal půl promile, druhý skoro jedno a půl. 

Policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli během dvou dnů ke dvěma dopravním nehodám, kde sehrál roli alkohol. Naštěstí všichni účastníci vyvázli bez zranění.

K první nehodě došlo 10. května, krátce po osmé hodině ranní, v Hořovicích. Šestatřicetiletý řidič Mercedesu jel ve směru od náměstí ke kruhovému objezdu Hořovice – Valdek. Při vjezdu na kruhový objezd objížděl tento řidič před ním stojící osobní vozidlo Škoda Octavia s 36letou řidičkou, která dávala přednost v jízdě automobilům na kruhovém objezdu. Řidič Mercedesu začal ženu předjíždět v době, kdy i ona vjížděla na „kruháč“ a v tom došlo ke střetu těchto vozidel. 

Na místo nehody přijeli policisté, kteří vyzvali oba účastníky k dechové zkoušce. U řidičky byl výsledek negativní, zatímco u řidiče přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou 0,60 promile.

Následující den, tj. 11. května, před osmou hodinou ranní, v Králově Dvoře, došlo taktéž ke střetu osobních vozidel, která byla zaviněna nevěnováním se řízení a vlivem požitého alkoholu.

Třiapadesátiletý řidič automobilu Mitsubishi jel ulicí Fügnerova ve směru ke křižovatce s Plzeňskou ulicí. Ten se ale nejspíš nevěnoval řádně řízení a při přijíždění ke křižovatce přední částí svého vozu narazil do zadní části vozidla Opel s 45letou řidičkou, která zastavovala z důvodu dávání přednosti jedoucím vozům po hlavní silnici. 

Po příjezdu hlídky na místo nehody byli oba účastníci vyzváni k dechové zkoušce, kdy u řidičky byl výsledek negativní, avšak u řidiče Mitsubishi byl pozitivní s hodnotou více než 1,40 promile. Dále u tohoto vozidla policisté zjistili, že nemá platnou technickou kontrolu, která byla do srpna loňského roku.

Třiapadesátiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
12. května 2022

vytisknout  e-mailem