Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Koncert na podporu dárcovství kostní dřeně

TEPLICE - Včera se v Šanově konal v rámci kampaně „Podpořme darování kostní dřeně“ koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. 

 
     Ve čtvrtek 18. září 2014 v 16:30 hodin se v Mušli v teplickém Šanovském parku konal v rámci kampaně Policie České republiky „Podpořme darování kostní dřeně“, koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Cílem kampaně je především získat nové dobrovolníky pro zápis do Českého národního registru dárců dřeně. Hlediště v krásném prostředí uprostřed lázeňského města bylo zcela zaplněné jak obyvateli Teplic, tak i lázeňskými hosty a policisty.
     Po úvodní melodii přítomné jménem Krajského ředitelství Policie ČR Ústeckého kraje přivítal vedoucí Územního odboru Teplice plk. Ing. Petr Sytař. Zmínil především uspěchanost současné doby, která s sebou nese mnohá úskalí a bohužel také vážné nemoci. Vyjádřil svůj obdiv lidem, kteří se již do Českého národního registru dárců dřeně zapsali a především těm, kteří již kostní dřeň darovali. Zároveň vyzval přítomné, především pak policisty, aby zvážili zápis do registru, protože každý další přihlášený je nadějí pro někoho, kdo může potřebovat nové zdravé krvetvorné buňky.
 
     Slovo poté předal primátorovi statutárního města Teplice Jaroslavu Kuberovi, který vyslovil uznání spoluobčanům, kteří neváhají nabídnout svou pomoc a často jsou jedinou šancí na záchranu lidského života.
 
      Poté již zazněly melodie ze známých českých četnických a policejních seriálů a filmů s kriminální tématikou (Hříšní lidé města pražského, Hotel Modrá hvězda, Kristián, Adéla ještě nevečeřela, Dívka v modrém). Ty doplnily další „světové policejní hity“, např. z filmů James Bond, série Četníci, Profesionálové apod. a další písně s obdobným námětem ve skvělém podání  sólistky Ivany Brožové.
 
       Koncertem hosty prováděl moderátor Českého rozhlasu Karlovy Vary Petr Čimpera, který na pódium v přestávkách pozval MUDr. Marcelu Zimovou z Transfuzního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, která hostům poskytla bližší informace o průběhu darování kostní dřeně a policistu prap. Mgr. Jana Sajnera z KŘP Středočeského kraje, obvodního oddělení Slaný, který již kostní dřeň daroval a popsal své zkušenosti a pocity s tím spojené.
 
 
Více ke kampani ZDE.
 
 
Teplice, 19. 9. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
Odkazy do noveho okna

Hudba Hradní stráže a PČR

Hudba Hradní stráže a PČR 

Detailní náhled

koncert si vyslechla řada policistů

koncert si vyslechla řada policistů 

Detailní náhled

moderátor koncertu

moderátor koncertu 

Detailní náhled

moderátor s prap. Mgr. Janem Sajnerem

moderátor s prap. Mgr. Janem Sajnerem 

Detailní náhled

MUDr. Marcela Zimová

MUDr. Marcela Zimová 

Detailní náhled

primátor Jaroslav Kubera

primátor Jaroslav Kubera 

Detailní náhled

sólistka Ivana Brožová s plk. Sytařem

sólistka Ivana Brožová s plk. Sytařem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem