Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravní nehoda na dálnici

BŘECLAVSKO: Řidič zraněním na místě podlehl. 

Dálnice D2 - Dnes v 13.40 hod. jsme přijali na tísňovou linku oznámení, že na dálnici D2 směrem na Bratislavu došlo k dopravní nehodě dvou kamionů. Jednalo se o úsek mezi 45. a 46. kilometrem, kde byl provoz omezen z důvodu ranní dopravní nehody, která se stala na sjezdu D2 u Břeclavi.

Při příjezdu na místo kolegové zjistili, že řidič nákladního vozidla v pravém jízdním pruhu narazil do před ním popojíždějící nákladní soupravy. Náraz byl natolik silný, že zcela zdemoloval kabinu tahače zn. Scania. Hasiči provedli vyprošťovací práce a bohužel se potvrdilo, že 46letý šofér, který zezadu narazil do soupravy, na místě zraněním podlehl. Řidič z prvního kamionu  neutrpěl žádná poranění.

Kolegové museli úsek zcela uzavřít a vozidla začali odklánět na 41. kilometru. Uvedená omezení trvala po nezbytně nutnou dobu. Příčina uvedené dopravní nehody zůstává nadále v šetření. Na místo se dostavila také státní zástupkyně. Pro doplnění informací zbývá dodat, že oba účastníci dopravní nehody byli cizinci.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 26. května 2016

vytisknout  e-mailem