Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Policisté kontrolovali řidiče na trase vedoucí od hranic se Slovenskem směrem na severní Moravu a zpět 

 

     Od pátku do neděle probíhala rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce Hranice a Sever-Jih vyhlášená Policejním prezidiem, která byla zaměřena na dodržování předepsané rychlosti, dodržování zákazu předjíždění v místech, kde je to zakázáno, obecně na dodržování pravidel silničního provozu daných silničním zákonem. Policisté se zaměřovali na trasu vedoucí ze severní Moravy přes naše území směrem do Rakouska a zpět. Při dopravně bezpečnostní akci policisté spolupracovali také s kolegy ze Slovenska a správy Severomoravského kraje. Akce se v rámci správy Jihomoravského kraje účastnili policisté z Hodonína, Uherského Hradiště, Zlína, Vsetína, Blanska, Břeclavi, Znojma, ale také z dálničních oddělení Chrlice, Podivín, Ivanovice na Hané a také policisté skupiny silničního dohledu ze správy Jihomoravského kraje.

     221 policistů zkontrolovalo 2 362 vozidel a jejich řidičů. Hlídky řidiče kontrolovaly nejen při běžných silničních kontrolách, ale rovněž je skrytě sledovaly kamerou například v úsecích, kde je zakázáno předjíždění nebo měřily rychlost tam, kde jsou úseky se zvýšeným počtem dopravních nehod. Při kontrolách policisté zjistili 654 přestupků. Více než polovinu (375) tvořili řidiči, kteří nedodrželi předepsanou rychlost, 14 řidičů řídilo pod vlivem alkoholu, 58 řidičů vyjelo na dálnici bez platné dálniční známky, 45 vozidel nebylo ve vyhovujícím technickém stavu, dvacet osob nebylo připoutáno bezpečnostními pásy.

    Na silnicích na jižní Moravě mohou řidiči i nadále počítat s podobnými kontrolami. Mohou se připravit na policisty, kteří ve vozidlech v civilním provedení měří rychlost nebo na policisty, kteří u silnic kamerou či fotoaparátem dokumentují držení telefonu za jízdy, předjíždění v místech, kde je to zakázáno nebo mnohé další přestupky, které jsou mnohdy příčinami dopravních nehod s těmi nejzávažnějšími následky.

vytisknout  e-mailem