Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dálnice D-1 je opět průjezdná

Na dálnici havaroval kamion 

 

AKTUÁLNĚ 9,40 hodin:
Dálnice byla krátce po půl desáté zprůjezdněna oběma jízdnímy pruhy a kolony, které se před  místem dopravní nehody tvořily, se pomalu rozjely. Nyní je tedy místo zcela průjezdné.

 

AKTUÁLNĚ v 9,15 hodin:
    
Podle aktuální informace je už kamion z vozovky odstraněn, nyní probíhají ještě úklidové práce a podle všeho by dálnice mohla být kolem desáté hodiny zprůjezdněna. Délka kolon v místě před dopravní nehodou je odhadem asi pět kilometrů, ale počítáme, že po desáté hodině by se vozidla mohla pomalu rozjíždět a opět by mohl být provoz plynulý.

Původní zpráva:

     Dnes krátce před šestou hodinou ráno došlo na 166. kilometru dálnice D-1 k dopravní nehodě kamionu s návěsem, který převážel náklad plastů. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob. Jednou z možných příčin může být mikrospánek jednadvacetiletého řidiče.

     Dálnice ve směru na Brno je neprůjezdná, policisté provádějí odklon dopravy na 162. kilometru a řidiči na dálnici zpět najíždějí na 168 kilometru dálnice D-1. V místech se tvoří kolony, které jsou odhadem kolem čtyř kilometrů. Vzhledem k tomu, že kamion je převrácený, bude časově náročnější zajistit zprůjezdnění dálnice. S odklonem dopravy počítáme na dnešní dopoledne, rychlost zprůjezdnění souvisí s tím, jak rychle se podaří převrácený kamion postavit zpět na kola a z dálnice odstranit.

Zvukový záznam: prevraceny kamion.mp3

vytisknout  e-mailem