Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Činnost cizinecké policie za první dva měsíce letošního roku

KRAJ: Policisté Odboru cizinecké policie zajistili od začátku roku třiadvacet tranzitujících cizinců. 

V pátek 24. února krátce po půlnoci policisté cizinecké policie prováděli kontrolu mezinárodního vlaku na trase  směrem z Rakouska do Německa. V Břeclavi na nádraží zajistili čtyřicetiletého muže ze Sýrie a jeho osmiletého syna. Oba žadatelé o azyl v Maďarsku. Po zahájení řízení o povinnosti opustit území České republiky, budou cizinci vráceni zpět do Maďarska.

Policisté jihomoravské cizinecké policie od začátku roku do 24. února 2017 zajistili celkem třiadvacet tranzitujících cizinců. Je to většina z celkového počtu zajištěných tranzitujících cizinců v rámci celé České republiky, kdy bylo zjištěno 27 osob.

Svoji činnost policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje  v tomto období provedli také  pobytové kontroly se zaměřením na nelegální zaměstnávání cizinců. Při těchto kontrolách policisté zajistili celkem 29 cizinců.

Dne 9. února zajistili dva cizince v Kuřimi, kteří cestovali v úložném prostoru dvou nákladních vozidel ze Srbska. Jejich cílovou zemí měla být Francie. V pondělí 20. února byla zajištěna největší skupina v počtu 18 cizinců (11 osob z Ukrajiny, 7 osob Moldávie). Policisté v daném období odhalili při kontrolách 37 neregulérních dokladů.

Od 1. ledna do 24. února bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění celkem ve 39 případech. Ve věci rozhodnutí o povinnosti opustit území České republiky ve 44 případech.

Odbor cizinecké policie je specializovanou složkou Policie České republiky, která plní úkoly související s odhalováním nelegální migrace, uplatňováním represivních opatření vůči cizincům zdržujícím se na území České republiky v rozporu se zákonem č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších zákonů, plněním úkolů vyplývajících z mezinárodních smluv a přímo použitelných právních předpisů Evropského společenství a řešení trestné činnosti spáchané v souvislosti s překračováním státních hranic a s přeshraniční trestnou činností.

 

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 24. února 2017

vytisknout  e-mailem