Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zamykat se vyplatí

Tábor – Zlodějka drze vlezla až do bytu. 

Důsledně na noc zamykat byt i dům se určitě vyplatí. Po vlastní zkušenosti z noci z 25. na 26. února 2021 si to jistě bude pamatovat mladý pár, bydlící v jednom z domů v centru města Tábora. Krátce po půlnoci do jejich bytu vnikla zlodějka a zmocnila se zde odloženého batohu. Společně s ním si odnesla dámskou peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí, dámské rukavice, svazek klíčů a další cennosti, vše v hodnotě bezmála 5 000 korun. Mladý pár se naštěstí vzbudil a muž se jal zlodějku pronásledovat. Dohonil ji a zadržel.

Na místo přivolaní policisté v ženě identifikovali jim dobře známou zlodějku, která se krádeží dopouští opakovaně a byla již za obdobnou trestnou činnost odsouzena a potrestána. Případ si převzali táborští kriminalisté, kteří ženu obvinili hned ze tří trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Opět ji čeká soud, kde je ohrožena trestem odnětí svobody na dobu až osmi let.

Opětovně připomínáme, že nepodceňovat drzost zlodějů a důsledně chránit svůj majetek, a to nejen v noci, se určitě vyplatí.  

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

28. února 2021

vytisknout  e-mailem